Инициатива „Арт мозайка в многообразието“

През летните месеци организирахме лятна работилница „Арт мозайка“, в която включихме уъркшопи за развитие на креативността, творческите умения и усета към естетическото за деца от 3-12 години. Чрез тези ателиета учихме децата не само да творят, но и да се учат на търпение, толерантно отношение, изказване на мнение и приемане на различни гледни точки. Във всички арт работилници подкрепяхме креативността и иновативното творчество, толерантността и приемането на различията в многообразието сред участниците. Заедно празнувахме различни празници, рождени и именни дни, правихме си подаръци. Измайсторихме си уникални дизайнерски тениски и шалчета, които с удоволствие си носихме и се гордеехме с творенията си. Измайсторихме си сувенири със събраните от нас миди, по време на семейните ни почивки, които да ни напомнят през зимните месеци за страхотните дружни занимания, смеха и забавленията. Естествено си поканихме и известния карловски художник Атанас Сеизов, които ни показа различни техники на рисуване. Четохме книжки, рисувахме илюстрации, създавахме мечтите си на белия лист. Организирахме си и изложба, за да покажем на местните хора, с какво се занимаваме в свободното си време и ги приканихме да си купят от уникалните ни творби, за да подкрепят нашите занимания и в бъдеще.

Децата бяха главните действащи лица в инициативата и разбраха, че смисълът да твориш е да споделяш чувствата и емоциите си с другите хора!

Инициативата се проведе с финансовата подкрепа на Български фонд за жените, в рамките на Гражданското обединение „Равни БГ“, в което сдружението членува от 2019 г.

Публикувано от makngo

Сдружение “Млади, активни, креативни” е създадено през 2013 г. Членовете на сдружението са активни млади хора както от по-малките население места на Община Карлово, така и от общинския център. Членове и доброволци на организацията ни са над 50 младежи, като действащото и най-активно ядро са 10 младежи, които се занимават с организацията и изпълнението на различни проекти и инициативи, организационната и ежедневна работа на сдружението и осъществяват връзката с ръководството на местното кметство и общината. От няколко години активно се включваме в местните, националните и международните проекти и инициативи. Почти всички членове на сдружението са участвали в множество младежки обмени и обучителни курсове в различни европейски държави. Освен това успешно oсъществихме два международни младежки обмена, подкрепен от Програмата "Еразъм+" и считаме, че натрупахме известен опит и бихме приложили наученото при осъществяване на следващи проекти. Участвали ме като партньорска организация в 4 младежки обмена в Италия, Испания, Полша и Румъния.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d блогъра харесват това: