Имаме силата да спасим света

Сдружение „Млади, активни, креативни“ ще отбележи 8 Март – Международния ден на жената с инициативата „Имаме силата да спасим света“, с финансовата помощ на Българския фонд за жените.

Място на провеждане: гр. Карлово, Военен клуб

Дата: 8 Март

Час: 10:00 часа

С тази инициатива ще отбележим  8-ми Март – Международни ден на жената, ще дадем гласност на постиженията на местните жени в сферата на опазване на околната среда и ще  насърчим равноправното участие на жените във вземането на решения, свързани с изменението на климата и устойчивостта, тъй като жените са мощен двигател и със своите дейности в ежедневието имат много по-ясната представа как с малки стъпки, възпитание и личен пример може да се постигне голяма устойчивост.  За справянето с климатичните проблемите  е нужно обединяване на усилията и равенство между половете. Без равенство между половете днес, устойчивото бъдеще и спасяването на света от екологична криза ще остават извън нашите усилия.

На 8 Март искаме да дадем гласност на усилията на жените как ежедневно успяват да балансират и със своите целенасочени действия използват принципите на Кръговата икономика, въпреки натоварено си ежедневие.

По време на събитието ще дадем възможност на жените от Общините Карлово и Сопот да споделят своите виждания, добри практики и идеи как да се обединят усилията за справяне с глобалните климатични изменения. Това ще даде гласност на активността и усилията на жените, които  имат силата да променят света към по-добро място за живеене. Идеите, препоръките и добрите практики, разисквани по време на събитието ще бъдат обобщени и предоставени на ръководствата на двете общини, които ще могат да взаимстват от добрите практики и да ги прилагат, за да бъдат по-зелени и отговорни. Гост-лектор на събитието ще бъде Данита Заричинова от Екологичо сдружение „За Земята“ от екип „Нулев отпадък“.

На събитието са поканени активни жени, живеещи и работещи в общините Карлово и Сопот, които представляват училища, институции, местна власт, местен бизнес, организации. Поканени са и жени, които са начело на  животновъдни и земеделски стопанства, домакини и майки. Опитахме се да включим жени и момичета от всички области на живота, защото сме сигурни, че всяка от тях е лидер в управлението на Нулевите отпадъци, намаляване на въглеродните емисии и контролирано потребление на стоки и услуги и има какво да споделят и предложат като добра практика от прилагането на Кръговата икономика в своето ежедневие. Поканили сме разнообразни представителки от различни области, за да успеем да съберем по-пълноценни и ефективни предложения и да ги представим на местните власти, с което ще ги убедим, че жените са равноправни членове на обществото и еднакво засегнати и заинтересовани от глобалните климатични и екологични промени и имат право на глас при вземане на важни решения.

Жените ще бъдат наградени със специално подготвени подаръци за усилията, които полагат в своето ежедневие за опазване на околната среда.

Ще бъде изработен и видеоклип на събитието, които ще бъде разпространен в каналите на сдружението.

По време на кампанията ще приканим жените-участнички да се включат в дарителската кампания на БЧК за набиране на помощи за пострадалите от войната в Украйна.

Публикувано от makngo

Сдружение “Млади, активни, креативни” е създадено през 2013 г. Членовете на сдружението са активни млади хора както от по-малките население места на Община Карлово, така и от общинския център. Членове и доброволци на организацията ни са над 50 младежи, като действащото и най-активно ядро са 10 младежи, които се занимават с организацията и изпълнението на различни проекти и инициативи, организационната и ежедневна работа на сдружението и осъществяват връзката с ръководството на местното кметство и общината. От няколко години активно се включваме в местните, националните и международните проекти и инициативи. Почти всички членове на сдружението са участвали в множество младежки обмени и обучителни курсове в различни европейски държави. Освен това успешно oсъществихме два международни младежки обмена, подкрепен от Програмата "Еразъм+" и считаме, че натрупахме известен опит и бихме приложили наученото при осъществяване на следващи проекти. Участвали ме като партньорска организация в 4 младежки обмена в Италия, Испания, Полша и Румъния.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d блогъра харесват това: